Nett-banner 950x173 72

Aksjonsdag for Monica 10. oktober!

10.mai 2011
Monica NO 10811 Mandag 10. oktober er det internasjonal aksjonsdag for Monica Okpe. Hun er klubbleder på DHL Supply Chain og fikk sparken på dagen i mai i år begrunnet i tre dagers ulegitimert fravær i løpet av tre år. Det vil bli holdt en stor demonstrasjon utenfor DHLs lokaler på Ulven i Oslo kl. 13.00 mandag. Les mer om programmet for aksjonsdagen!

- Monica har fått avskjed på et usedvanlig tynt grunnlag. Hun har vært en meget dyktig og avholdt klubbleder som har stått opp mot arbeidsgiveren når det har vært nødvendig. Her har nok DHL sett en mulighet til å bli kvitt en brysom tillitsvalgt, sier forbundsleder i NTF, Roger Hansen.

Saken med Monica har også vakt oppsikt internasjonalt, og den internasjonale transportarbeiderføderasjonen har bestemt at det skal holdes markeringer over hele verden den 10. oktober. Monica har allerede mottatt hundrevis av støtteerklæringer fra privatpersoner, klubber, fagforeninger og fagforbund over hele verden. Det vil bli satt opp buss fra Youngstorget til Ulven kl. 12.30. Her er programmet for aksjonsdagen i Oslo:

Kl. 13.00:

Demonstrasjon utenfor DHL Supply Chains lokaler. Appeller ved bl.a.:

- Mac Urata ITF (Internasjonale Transportarbeider Føderasjonen)
- Torbjørn Reigstad nestleder Norsk Transportarbeiderforbund
- Roy Pedersen leder LO Oslo
- Pål Aronsen leder Oslo Transportarbeiderforening

Transportarbeidere fra hele Sør-Norge vil møte på demonstrasjonen. Vi oppfordrer alle fagorganiserte til å være med og demonstrere mot dette svært alvorlige angrepet på en av våre tillitsvalgte!

Kl. 18.00:

Det vil bli holdt et debattmøte på Queens Pub i Brugata 14 i Oslo. Møtet er åpent for alle som vil være med å bidra i saken og det vil bli anledning å ta ordet i saken. Møteleder er redaktør Vegard Holm i Transportarbeideren. Vi vil debattere videre aksjoner, støtte og andre aktiviteter for alle som er engasjerte i denne prinsipielt viktige saken. Vi spanderer en øl eller annen drikke til de som møter opp.Det vil holdes korte innlegg av blant andre:
 

- Mac Urata fra ITF (den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen)
- Leder i Norsk Transportarbeiderforbund Roger Hansen
- LO-sekretær Kristian Tangen
- Leder av Oslo Transport Pål Aronsen
 

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok