Nett-banner 950x173 72

Nye forhandlinger

6.april 2010
Lars_Johnsen_400 Transportarbeiderforbundet og LTL setter seg til forhandlingsbordet i dag klokka 11.00. Fra forbundet møter "engere utvalg".

Lars_Johnsen_400I går var det kontakt mellom NTF og LTL for å forsøke å finne et grunnlag for nye forhandlinger mellom partene. Da ble man enig om å møtes i dag klokka 11. 00 med sine såkalte "engere utvalg", det vil si et mindre forhandlingsutvalg.

For Transportarbeiderforbundet møter Dag Tønder, leder i NTFs bransjeråds for spedisjon, Jon Johannessen, hovedtillitsvalgt Schenker, Roger Hansen, forbundsleder og Lars Johnsen, 1. nesteleder.

Lars Johnsen sier i en kommentar at det er en del av en tilllitsvalgt vesen å være optimist.

- Vanskeligheten er at det er et prinsipper vi forhandler om. Det er klart vanskeligere enn andre ting. Arbeidsgiverne er redd for styringsretten, men det har vi aldri krevd å få. Vi krever orden på blant annet vikarbruk og vil ha klare regler rundt bruk av sjåfører på terminalene. Å få en slik tekst inn i tariffavtalen betyr jo en svekking av styringsretten, men det gjør jo alle forhold i en tariffavtale, sier sier Johnsen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok